Wat is bridge? 

              (klik op bovenstaande link voor een filmpje)  

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In bridge is bewust gestreefd naar het zo veel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' . Het spel vereist concentratie, geheugen, logisch denken en goede samenwerking tussen partners.

Het spel wordt gespeeld door vier personen met 52 kaarten. De spelers krijgen de naam van een windrichting:                             Noord, Oost , Zuid of West.   Noord en Zuid spelen samen en vormen een paar en ze spelen tegen Oost en West, die ook samenspelen en een paar zijn.

Bridgen bestaat uit twee delen, het bieden en het spelen.                  Het bieden gaat in een soort veiling bij opbod, waarbij telkens hoger geboden wordt totdat niemand meer hoger wilt.  Het hoogste bod heet het 'contract' en bepaalt of er een troefkleur is en het aantal slagen wat gemaakt dient te worden. De tegenstanders moeten proberen te voorkomen dat het benodigde aantal slagen wordt behaald door ook zo veel mogelijk slagen te halen. Uiteindelijk doel van het spel is zo veel mogelijk punten te scoren. Een gemaakt contract levert punten op voor het paar van de leider , anders scoren de tegenstanders.

DIT LIJKT ALLEMAAL INGEWIKKELD, MAAR HET IS AAN DE DOCENT OM U DIT OP EEN PRETTIGE TE BEGRIJPEN MANIER BIJ TE BRENGEN.

Bridge is erg sociaal, of U nu thuis speelt of op een club.                U ontmoet op een  club erg veel mensen met dezelfde hobby, en speelt elk half uur 4 spellen, na deze 4 spellen gaat u naar een andere tafel voor een ontmoeting met andere tegenstanders en andere spellen.